Szolgáltatásaink Cégünk Partnerek Segédprogramok Hobby elektronika NYÁK gyártás házilag Energiatakarékosság, világítás Hasznos holmik
 
Termékeink ...
 
Twisty lakásautomatizálás
PayTV, HotelTV rendszerek
 
 

Termékeink

Ismerkedjen meg fejlesztéseink eredményeivel!
Amit ezen az oldalon talál, mind hazai fejlesztés.
(Természetesen csúcstechnikáról lévén szó, az alkatrészek túlnyomó része külföldről származik.)


Még infót akarok !

Twisty lakásautomatizálási rendszer

 
Figyelem! A Twisty rendszer forgalmazása bizonytalan időre felfüggesztésre került.
A fejlesztés lassan tovább folytatódik, de a fizetőképes kereslet hiánya miatt a termékek jelentős áttervezése szükséges! (2009. május)
 
... Kína is sokat segített nekünk. Egyre olcsóbban egyre vacakabb dolgokat tudunk vásárolni.
A divat szerint újat kell mindenből venni (az nem számít, ha nem működik).
Ebben az országban hazudni szabad. (2012)
 
... Továbbá pár ötletünket mások is megvalósították. Sőt egyrészük szinte mindennapjaink részévé vált. (2014)
 
... Arról nem is beszélve, hogy mostanában minden háztartási gépre és egyéb kütyüre (2016) internetet akarnak kötni "okos" emberek.
Ez az "IoT". Hogy ez jó-e? Arról is lehetne lamentálni... (2016)
 
Kulcsszavak: Lakásautomatizálás, riasztó, épületgépészet, TV, televízió, távvezérlés, interaktív lakás, beszédfelismerés, információs csatorna, internet elérés, NC, network computer
 
Általános bevezető
 
A Twisty rendszer alapvető célja a megrendelő komfortérzetének növelése. Jelenleg a technika viharos fejlődése a lakásokban használatos elektromos, elektronikus, mikroprocesszoros (és még sorolhatnánk a bűvszavakat) készülékek nagyfokú elterjedésével jár. Gyakran nem férünk el az asztalunkon az infratávirányítók tömkelegétől. Erre is megoldás a lakásautomatizálás.
 
Twisty, a megoldás
 
A rendszer négyféle eszközből épül fel: Vezérelt eszközök, érzékelők, kezelő eszközök, központi egység.
 
A vezérelt eszközök körébe tartozik például a garázsajtónyitó, a TV, a videó, az egész fűtésrendszer (elemenként is), az elektromos függöny, a világítás, a kenyérsütő, a mosógép, stb. Ezek már megvannak lakásunkban, csak nem gondoltunk rá, hogy milyen jó lenne őket együtt, összhangban kezelni.
 
Az érzékelők csoportjába tartozik nemcsak a hőmérő és a garázsajtó végállás kapcsolója, de a tűzjelző (füstérzékelő), az ajtónyitás érzékelő, a fürdőkád vízszint jelzője, szélsebesség mérő és a páratartalom mérő is.
 
Leggyakrabban a kezelőszerveken keresztül kerülünk kapcsolatba készülékeinkkel. A Twisty nagy erénye, hogy ezek sokféleségét egységesíti ill. egyszerűsíti. Megoldás lehet egy speciális infravörös távvezérlő is, de ajánlatunkban szerepel az OSD képességekkel felszerelt televízió is. Képzeljük el, hogy a TV távvezérlőjét nyomkodva a képen láthatjuk és befolyásolhatjuk, hogy lakásunk mely részén mi történjen.
 
A központi egység természetesen egy különleges számítógép, mely feltűnés nélkül teszi dolgát. Annak érdekében, hogy minél jobban leegyszerűsítsük lakásunk "kezelését", "használatát", ebbe a készülékbe építjük bele a legtöbb személyre/megrendelőre szabott intelligenciát.
 
Példák, ötletek:
 
A száraz tények után gondoljuk végig mire lehet alkalmas egy ilyen rendszer.
 
Már megint bent kellett maradnom a cégnél. Későre jár, de végre indulhatok haza. A család nincs otthon, a fűtést is takarékra állítottuk. Küldök egy SMS-t a házamnak: "Megyek haza, fürdőt kérek 21:30-ra." A lakás feléled, beindul a kazán, lassan felmelegszenek a radiátorok és mire belépek az ajtón éppen megtelik a kád forró vízzel. Semmi dolgom, csak belemerülni és lazítani a hosszú nap végén.
 
Mint mindíg most is dolgozom. Egyszer csak csörög a telefonom, gépies hang szól hozzám: "Szia! Twisty vagyok. Baj van, az előszobában mozognak, de nem Te vagy az. Szerintem betörők. Ne aggódj, a rendőrséget már értesítettem. Most csendben maradok, hogy el ne riasszam őket. Kérlek gyere, amint tudsz."
 
Hazamegyek, felkapcsolom a villanyt, bekapcsolom a rádiót, fáradt vagyok, de szivesen megnézném a filmet, amit valamikor a héten vettem fel. A kazetta még mindíg a videóban van. Ledőlök a nappaliban az ágyra és fennhangon azt mondom "mozi indul". Szép csendben elhalványul a világítás, elhalkul a rádió, bekapcsol a TV és indul a film.
 
Vagy menjünk tovább!
 
Mi lenne, ha nem is VHS videómagnóm lenne, hanem egy olyan gépem, ami bármikor és bármilyen hosszan tud műsort felvenni az antennáról, paraboláról vagy éppen a kábelről. Ehhez tegyük hozzá, hogy ez a gép ismerhetné az összes magyarországi TV műsort is mindig. Nekem csak lapozgatnom kellene és kiválasztanom mikor mit vegyen fel. Mikor kedvem tartja csak rákérdezek mi van felvéve, amit még nem láttam és a listából kiválaszthatom mit is szeretnék megnézni. (Ilyen gép létezik, a TV műsorhoz állandóan hozzá lehet jutni. Tehát ez csak megvalósítás kérdése.)
 
Mindez nem üres fantáziálás. Egy lakás a Twisty rendszerrel minderre képessé tehető. Persze senki nem állítja, hogy ezeket megvalósítani könnyű lenne vagy, hogy ezek az eszközök mind olcsók lennének. A lényeg, hogy mi magunk választhatjuk ki, hogy mit is szeretnénk felhasználni kényelmünkhöz és van rá eszköz, ami ezeket képes megvalósítani. Egy-egy ötlet megvalósítása és hozzávaló eszköz nem drága, csak találjuk ki, hogy nekünk mire van tényleg szükségünk.
 
Ötleteivel, kérdéseivel bátran forduljon hozzánk, ha üzletet azonnal nem is kötünk, jobban megismerjük egymás elképzeléseit és legközelebb még jobb ajánlatokkal szolgálhatunk.

Fizetőtelevízió (PayTV) rendszerek

Ajánlatkérés: Mikro Sonic Kft.
 
Kulcsszavak:
 
Hotel, szálloda, panzió, wellness, TV, televízió, kábelTV, fizető TV, PayTV, információs csatorna, internet elérés, integrált szolgáltatás
 
Általános bevezető
 
A fizető TV szolgáltatások leggyakrabban a vendéglátóipari szektorban, tipikusan nagy szállodákban, welness központokban használatosak. Alapvetően egy kábeltelevízió hálózat, egy fejállomás és a műsorforrások ill. műsorszolgáltatások együttesét jelenti. Mostanában gyakran kiegészítő szolgáltatásokat reklámozó, azok igénybevételét segítő informatikai rendszer is kapcsolódik hozzá.
 
A különféle rendszerek szolgáltatásai jelentősen eltérnek. Tipikus, hogy 4-16 fizető TV csatorna közül választhatunk, melyeken folyamatosan filmeket láthatunk. Általában egy csatornán minden egész órában kezdve, mindig egy bizonyos film látható. A filmeket általában hetente cserélik. Gyakran két csoportra oszlanak a csatornák a felnőttek és gyermekek eltérő kiszolgálása érdekében (pornó/nem pornó).
 
A filmszolgáltatás általában része a rendszerek üzemeltetési szerződésének. Ez a szabályozza mind a filmek tematikáját, cseréjük gyakoriságát, mind a befolyó díjakból való részesedést is.
 
A rendszerek jelentős része további technikai lehetőségekkel is rendelkezik. Például gyakori az információs csatorna, ahol a szálloda saját- ill. rekláminformációkat nyújthat. Több rendszer alkalmassá tehető az Internet elérésére, levelezésre is. Gyakori a front-office illetve számlázó rendszerekkel való közvetlen kapcsolat.
 
Több külföldi cég terméke mellett saját fejlesztésű rendszereket is kínálunk az érdeklődőknek.
Cégünk PayTV rendszerek fejlesztésével foglalkozik.
Ajánlatkéréssel, részletes ismertetoért kérjük keresse fel
partnerünket, a Mikro Sonic Kft.-t!
Vissza az oldal tetejére...
Copyright (C) 2014 MicroWizard Kft.
KabbeInfo@Micro123Wizard.sihuhu
Jogi tudnivalók